Tunnustus­palkinnot


Säätiö jakaa halutessaan tunnustuspalkinnon merkittävästä turkulaisesta teatteriteosta tai elämäntyöstä. Tähän mennessä on myönnetty seuraavat tunnustuspalkinnot:

  • 2017 näyttelijä Riitta Salminen elämäntyöstään
  • 2016 taiteellinen johtaja, ohjaaja, näyttelijä, käsikirjoittaja Mikko Kouki
  • 2015 palkintoa ei jaettu
  • 2014 kapellimestari, soittaja, säveltäjä, sovittaja Jussi Vahvaselkä elämäntyöstään
  • 2013 pukusuunnittelija Pirjo Liiri-Majava, lavastaja Teemu Loikas ja valosuunnittelija Janne Teivainen musikaalin Jekyll & Hyde visuaalisesta toteutuksesta
  • 2012 näyttelijä Mika Kujala elämäntyöstään
  • 2011 Turun Nuori Teatteri rock-musikaalista 1827 Infernal Musical
  • 2010 näyttelijä Krista Kosonen roolisuorituksestaan näytelmässä Anna Karenina Turun Kaupunginteatterissa
  • 2009 näyttelijä Kirsi Tarvainen elämäntyöstään

Vuonna 2017 jaettiin myös Suomi 100 – juhlavuoden erityispalkinto. Sen sai Lauri Maijala Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen erinomaisesta uudelleen sovittamisesta ja ohjaamisesta Turun Kaupunginteatterille

Turun Teatterisäätiö palkitsi näyttelijä Riitta Salmisen ja ohjaaja Lauri Maijalan


Riitta Salminen

Turun Teatterisäätiö jakoi lauantaina 20.1. näyttelijä Riitta Salmiselle vuoden 2017 tunnustuspalkinnon, joka on suuruudeltaan 15000 euroa. Salminen palkittiin taiteellisista ansioistaan ja pitkästä urastaan Turun kaupunginteatterissa.

Riitta Salminen on työskennellyt Turun kaupunginteatterissa vuodesta 1991 alkaen ja tehnyt siellä uransa aikana noin 60 roolia. Palkitsemisperusteissaan Turun Teatterisäätiö nostaa esiin erityisesti Salmisen roolit näytelmissä Neljän tien risteys, Seili ja Kirsikkapuisto. Nämä kaikki myös Salminen itse lukee uransa tärkeimpien roolien joukkoon. Kevätkaudella Riitta Salmisen työtä voi ihailla musikaalissa Viimeinen laiva sekä komediassa Dreamteam.

Ohjaaja Lauri Maijalalle jaettiin Suomi 100 –juhlavuoden erityispalkinto Seitsemän veljestä –näytelmän ansiokkaasta sovituksesta ja ohjauksesta Turun kaupunginteatterissa. Maijala on onnistunut päivittämään Turussa erityisasemassa olevan suomalaisen klassikon rohkeasti, raikkaasti ja taiteellisesti korkeatasoisesti tämän ajan katsojille. Myös tämän palkinnon suuruus on 15000 euroa.

Seitsemän veljestä sai ensi-iltansa Turun kaupunginteatterissa 3.11.2017 ja on siitä lähtien pyörinyt täysille katsomoille. Näytelmä jatkaa ohjelmistossa vielä kevätkauden. Tammi- ja helmikuu ovat käytännössä loppuunmyytyjä, ja koko kevään esityksistä on myyty 60 prosenttia. Maijala on aiemmin ohjannut Turussa kolme näytelmää Linnateatterille. Mahdollisesta jatkosta kysyttäessä hän vastaa, että tulee mielellään uudelleen Turkuun ohjaamaan, jos pyydetään.

Lisätiedot Riitta Iivonen p. 050 5217204 tai riitta.iivonen@op.fi